Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016





Αν δεν έχεις δοκιμάσει κάτι…δεν μπορείς να περιγράψεις τι γεύση έχει!!!!


Σκοπός αυτού του blog   είναι να μοιραστούμε σκέψεις και συναισθήματα που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα διάφορα  πράγματα που βιώνουμε και πολλές φορές δεν μας είναι πλήρως κατανοητή η αιτία, για την οποία συμβαίνουν!

Ολοι έχουμε φτάσει κάποια στιγμή να αναρωτηθούμε γιατί στραβώνει συνέχεια κάτι που θέλουμε πολύ….. ή ποιο  λάθος  που δεν μας αφήνει να έχουμε το ποθητό αποτέλεσμα! 

Είναι φορές που δεν θέλουμε ένα πρόβλημα μας, να το μοιραστούμε ούτε καν με τους κολλητούς μας, είτε γιατί το θεωρούμε τελείως προσωπικό, είτε γιατί πιστεύουμε  εκ των προτέρων ότι δεν μπορούν να εκφέρουν μία άποψη που θα μας βοηθήσει να φτάσουμε τελικά  σε κάποια ουσιαστική λύση!  

Μια διέξοδος λοιπόν, είναι να αναζητήσουμε στο ίντερνετ κάποιες σελίδες σχετικές με αυτό που μας απασχολεί, ελπίζοντας να βρούμε  κάποια στοιχεία που θα μας κάνουν  να  δούμε, ένα γεγονός, από διαφορετική  οπτική γωνία που δεν είχαμε φανταστεί! 

Το έχω κάνει και εγώ! Μην νομίζεις!

‘Όμως δεν βρήκα εκείνο που αναζητούσα γιατί δεν ήθελα, ούτε κουβέντες παρηγοριάς, ούτε μεγάλα λόγια  που λένε όσοι είναι έξω από το χορό.... του τύπου «δες το  θετικά», «κάνε μια καινούργια αρχή», «πήγαινε παρακάτω»! 

Καλές οι συμβουλές που δίνουμε  αλλά…πάντα για τους άλλους, αν δε γνωρίζουμε από μέσα το πρόβλημα!!!!

Όταν βρισκόμαστε σε δυσάρεστη θέση ψάχνουμε κάτι περισσότερο!...
Κάτι παραπάνω!
Αυτό που μπορεί να "ξεκουράσει" την ψυχή μας, δίνοντας της πάλι πίσω την χαμένη ελπίδα!

Θέλουμε εκείνο το "κάτι"  που θα «ακουμπήσει», σε  ότι νοιώθουμε έτσι ώστε να γίνεται κατανοητό και να μας βοηθήσει!

Σε μια δύσκολη φάση, λοιπόν,της ζωής μου έψαχνα να βρω κάποιον που έχει βιώσει, αυτό που αντιμετώπιζα  εκείνη την ώρα, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά και θα εξηγούσε πως το ξεπέρασε και με ποιόν τρόπο πήγε παρακάτω!    

Δεν μπορούσα όμως να κατανοήσω, αυτά που έγραφαν….

Γιατί αυτό που καταθέτει ο άλλος  πρέπει να με «αγγίζει» και για να με «αγγίζει» πρέπει  να ‘χει αλήθεια … 
Και για να έχει κάτι αλήθεια... απαραίτητη προϋπόθεση  είναι να το έχει  ήδη  βιώσει ο ίδιος!!!

Αλλιώς πώς να γράψει  για κάτι που δεν έχει ζήσει, που δεν γνωρίζει πως είναι, που δεν τον έχει πονέσει και δεν τον έχει κρατήσει ξάγρυπνο τις νύχτες να το σκέφτεται ξανά και ξανά;…

Κανέναν δεν βοήθησε το «περίπου», το «ίσως» και το «αν»!
Ούτε  βεβαίως οι θεωρίες και οι εικασίες που υιοθετούν κάποιοι, μόνο  και μόνο για να γεμίσουν κενές σελίδες!

Για να αποκτήσεις κοινό κωδικό με τον απέναντι, πρέπει  να κατανοείς απολύτως  αυτό που σου λέει....και ο μοναδικός τρόπος να το πετύχεις  είναι, να έχεις βρεθεί στην θέση που βρίσκεται! 
Αυτό, ακριβώς, αποφάσισα να κάνω!

Να «μιλάμε» από εδώ για πράγματα που  έχω βιώσει! 
Που γνωρίζω πως είναι να τα περνάς και σε κάθε περίπτωση, έχω πληρώσει το ανάλογο τίμημα για να μπορώ να τα περιγράφω!

Γιατί όλα έχουν ένα τίμημα! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!!!!!   
Και αν δεν το έχεις πληρώσει.... δεν μπορείς να έχεις άποψη!!!

Το σημαντικό λοιπόν σε αυτή την επικοινωνία που θα έχουμε, δεν είναι αν θα συμφωνείς  ή θα διαφωνείς με όσα εκφράζω  αλλά το γεγονός πως θα ξέρεις πως όσα περιγράφω τα έχω «δοκιμάσει» πριν, γνωρίζοντας ακριβώς τι «γεύση» έχουν!

 Δεν έχει νόημα αλλά ούτε μου αρέσει να γράφω κλεισμένη και ασφαλής στο «στρατηγείο», κάνοντας σχέδια επί χάρτου…..όταν η ζωή κερδίζεται στο πεδίο  της μάχης!
 Εκεί που όλοι οι «πολεμιστές», δίνουμε τον αγώνα μας να την  κατακτήσουμε και να την βιώσουμε όσο πιο όμορφα και ουσιαστικά γίνεται!

Και για να συμβεί αυτό….πρέπει να μοιραζόμαστε αλήθειες! 
Να τις λέμε χωρίς να φοβόμαστε γιατί  μαθαίνουμε από αυτές!    

Να εξωτερικεύουμε αυτό που σκεφτόμαστε αφήνοντας στην άκρη το «εγώ» μας και  μαθαίνοντας, από το «εμείς»!

Να παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον ακόμα και από τα λάθη μας που-τις περισσότερες φορές- γίνονται στην προσπάθεια να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τους άλλους!!!!

Αυτό το  blog θέλω να γίνει  ένας «τόπος συνάντησης» που θα  λέμε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε  γιατί κάθε φορά που «ακούγεται» η φωνή μας… γίνεται πιο δυνατή!!!!

Ο μοναδικός  τρόπος να "διώξουμε" το σκοτάδι, από μέσα μας,  δεν είναι να το αποφύγουμε αλλά… να το φωτίσουμε!
 Και δεν υπάρχει καλύτερο φως από αυτό που  «κρύβουμε» στην ψυχή μας και μας κάνει  ξεχωριστούς και αναντικατάστατους!!!!

Αυτό το φως θέλω να μοιραστούμε, βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι, για  να δούμε την ζωή όπως θέλουμε, όπως έχουμε ονειρευτεί και πάνω απ’ όλα….

Όπως μας αξίζει!!!!!!      .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου