Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016






Το καλύτερο φάρμακο είναι η αγάπη!!!!!


Πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει όλοι δυσκολίες στην ζωή μας που σε μερικές περιπτώσεις τις θεωρούμε  ανυπέρβλητες με συνέπεια να αγχωνόμαστε και να πείθουμε τον εαυτό μας, εκ των προτέρων, ότι δεν θα καταφέρουμε να τις ξεπεράσουμε! Απευθυνόμαστε σε δικούς μας ανθρώπους ακόμα και σε τρίτους, άσχετους με το θέμα, μόνο και μόνο για να πιαστούμε από κάπου, ζητώντας απεγνωσμένα μια γνώμη που ίσως μας οδηγήσει σε κάποια λύση!

Κοιτάζουμε παντού γύρω μας….και ξεχνάμε το απλό! Να κοιτάξουμε μέσα μας! Εκεί που πραγματικά θα βρούμε αυτό που ζητάμε και χρειαζόμαστε! Σκεφτόμαστε όλες τις πιθανές και  απίθανες  λύσεις χωρίς να μας περάσει καν από το μυαλό…ότι όλα τα πράγματα στην ζωή  είναι τόσο  απλά  που λύνονται με μια τεράστια δύναμη που διαθέτει ο καθένας μέσα μας και αυτή δεν είναι άλλη από την αγάπη!!!!!!!

Ισως σκεφτείς τώρα εσύ,  που το διαβάζεις, ότι αυτά μας τα έχουν πει κι άλλοι…
Εύκολα λόγια παρηγοριάς για όσους δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και δεν συναισθάνονται τις δυσκολίες  που αντιμετωπίζεις! Σκέψου όμως κάτι πολύ απλό.
Πως δημιουργήθηκε αυτό που σε βαραίνει σήμερα;….
Από που ξεκίνησε και πως γιγαντώθηκε στο πέρασμα του χρόνου;…
Προσπάθησε να το προσεγγίσεις πάλι από την αρχή, με το συναίσθημα και όχι με την λογική σου! Γύρισε πίσω τον χρόνο και αναλογίσου για λίγο, αν είχες ανοίξει  πραγματικά την καρδιά σου και έδειχνες αγάπη….θα ήταν σήμερα ίδια τα πράγματα;

Αν παραμέριζες τον εγωισμό σου και το «δίκιο» που δημιουργεί….δεν θα ήταν όλα  καλύτερα σήμερα;
 Αν την αδικία του άλλου την αντιμετώπιζες με καλοσύνη και διάθεση διαλόγου, μήπως τον έβαζες να σκεφτεί το λάθος του; 
Αν έδειχνες την απαιτούμενη  υπομονή να του εξηγήσεις πως η συμπεριφορά του σε πληγώνει και σε απομακρύνει με συνέπεια να δημιουργεί  μόνο προβλήματα  μπορεί  να ήταν διαφορετική η αντιμετώπισή του! 
Και μην βιαστείς να σκεφτείς ότι το έκανες αλλά δεν κατάλαβε τίποτα….

Γιατί τις περισσότερες φορές  λέμε στον άλλον αυτά που θέλουμε  με την δύναμη της λογικής και όχι με την δύναμη της αγάπης, που κρύβουμε μέσα μας για αυτόν τον άνθρωπο και έχει άλλη βαρύτητα….για αυτό και δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς!
Σκιζόμαστε για το δίκιο μας αλλά δεν δείχνουμε το ίδιο πάθος όταν πρόκειται να αποδείξουμε την αγάπη μας!   Αναζητούμε εναγωνίως τρόπους  να παραδεχτεί ο άλλος το λάθος του αλλά…. θεωρούμε δεδομένο πως γνωρίζει πόσο πολύ τον αγαπάμε!

Θέλουμε να μας το δείχνει με πράξεις αλλά ξεχνάμε να κάνουμε το ίδιο!....

Απάλλαξε τον εαυτό σου από την λογική του «εγώ» και άσε την δύναμη της αγάπης να γίνει οδηγός σου! Βγάλτην από μέσα σου και άστην   να εκφραστεί με δύναμη  στους δικούς σου ανθρώπους και  σε αυτούς που έχεις επιλέξει να μοιραστείς  την ζωή σου, μαζί τους! Είναι η επιλογή σου και αν δεν την προστατέψεις και δεν την  υποστηρίξεις εσύ,  δεν πρόκειται κανείς να το κάνει!!!
 Βλάκας δεν είναι αυτός που δίνει αλλά…αυτός που δεν μπορεί να πάρει!!! Δεν είναι αυτός που βιώνει το μεγαλείο να προσφέρει αλλά εκείνος που δεν μπορεί να νοιώσει τόσο βαθιά και ανεπανάληπτα συναισθήματα!
Μηδένισε το κοντέρ για όσους θέλεις να είναι δίπλα σου και κάνε μια καινούργια αρχή,  με μόνο γνώμονα την αγάπη σου! Ότι δίνεις με καλοσύνη επιστρέφει πάντα σε σένα! Σκέψου ότι όλα τα προβλήματα ακόμα και οι ασθένειες που θερίζουν πλέον γύρω μας δημιουργούνται από έλλειψη αγάπης! Και μην βιαστείς να γελάσεις!...
Αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν κάποιον κοντά τους να τους κρατάει σφιχτά το χέρι και να τους χαμογελάει σε κάθε δυσκολία, που ούτως ή άλλως σήμερα έχουν γίνει πολλές και καθημερινές για όλους μας, θα απέφευγαν το  άγχος το στρες και  την  αβάσταχτη  πίεση της καθημερινότητας που διευκολύνουν να βγουν  στην επιφάνεια ότι άσχημο «κουβαλάει» ο καθένας μας στο DNA μας!   
Εχω δει  δίπλα μου,  ανθρώπους που έχουν νοσήσει βαριά από κάποια ασθένεια, απόρροια όλων των παραπάνω,  και όμως το «ξύπνημα» της αγάπης των δικών τους, ύστερα από αυτό το ταρακούνημα….και με την βοήθεια της επιστήμης  είχαν ως αποτέλεσμα να επανέλθουν όταν οι γιατροί δεν τους έδιναν καμία ελπίδα!

Δεν χρειάζεται να  συμβεί κάτι τέτοιο για να καταλάβεις πόσο σημαντική είναι η αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας!
Πόση δύναμη κρύβει μέσα της και πόσα προβλήματα μπορεί να λύσει πριν καν εμφανιστούν!
Πόσο ευκολότερη, ομορφότερη και πιο φωτεινή κάνει την ζωή μας όταν την νοιώθουμε και πολύ περισσότερο όταν έχουμε την ευλογία να την βιώνουμε!
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από αυτήν και τίποτα  δεν έχει μεγαλύτερη δύναμη ίασης! 
Η αγάπη  είναι το καλύτερο και το πιο αποτελεσματικό φάρμακο  που μας έχει χαρίσει ο Θεός και μάλιστα δωρεάν! 
Χάρισε την απλόχερα  και ζήσε μέσα από αυτήν το υπέροχο ταξίδι της ζωής, βιώνοντας την ευτυχία που δεν είναι τίποτα άλλο από όλες  εκείνες τις στιγμές που βλέπουμε να χαμογελούν και να είναι χαρούμενοι  όλοι εκείνοι που έχουμε μέσα στην καρδιά μας!!!!
.

 

                                                                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου