Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Πως θα βγουν αληθινές.....2017 ΕΥΧΕΣ!!!!





Στο κατώφλι το καινούργιου χρόνου είθισται να  δίνουμε ευχές ο ένας στον άλλον  για υγεία, χαρά και ευτυχία!

Να φέρει στον καθένα ότι επιθυμεί που θα του επιτρέψει να πραγματοποιήσει τα σχέδια του και να κάνει την ζωή του καλύτερη!

Ξεχνάμε όμως  κάτι πολύ βασικό…..

Για να προκύψουν τα καλά πράγματα  πρέπει να είμαστε και εμείς προετοιμασμένοι να τα δεχτούμε….

Να θέλουμε τόσο πολύ να τα βιώσουμε  που η καθημερινότητα μας να είναι τέτοια που να τα «προσελκύει» με τον τρόπο συμπεριφοράς, τις σκέψεις και τις πράξεις μας!

Αρχικά λοιπόν, ας «πετάξουμε» από την ζωή μας ότι «άχρηστο» και "τοξικό" υπάρχει που μας δημιουργεί βάρος και δεν μας αφήνει να ζήσουμε το σήμερα, ούτε να ονειρευτούμε με "χαρούμενα χρώματα" το αύριο!

Κακές σκέψεις, απαισιοδοξία αλλά και όλους εκείνους τους ανθρώπους που η παρουσία τους και μόνο δημιουργεί αρνητικό και άσχημο κλίμα!

Αυτούς  που δεν ξοδεύουν χρόνο  με τον εαυτό τους, δεν τον «συζητούν», δεν τον  «κάνουν παρέα» θεωρώντας πως είναι ένας «ξένος», που δεν αξίζει να ασχολούνται μαζί του!

Εσένα όμως σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά, αφού σπαταλούν ώρες ακόμα και μέρες να σε «νουθετήσουν», να σε «συμβουλέψουν»,  να σου πουν την γνώμη τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, την  στιγμή που δεν γνωρίζουν καν τα δικά τους!!!!

Είναι οι ίδιοι  που δεν φρόντισαν να μάθουν ποτέ τις ικανότητες και τις δυνατότητες που έχουν για να προχωρήσουν, να ξεχωρίσουν και να πραγματοποιήσουν εν τέλει τους στόχους τους…..

Γι’ αυτό θεωρούν υποχρέωση τους  να σε μπλοκάρουν να δημιουργήσεις οτιδήποτε σπουδαίο  τους υπενθυμίζει…. πόσο άχρηστοι είναι εκείνοι!

Τρέχουν να σου προσφέρουν τάχα μου την βοήθεια και την αμέριστη συμπαράσταση τους….ενώ ενδόμυχα εύχονται να μην τα καταφέρεις ποτέ!!!

Τους αναγνωρίζεις από την περίεργη χροιά της φωνή τους όταν σου λένε «μπράβο» για κάποια επιτυχία ή από την «σκοτεινή» όψη που παίρνει  στο πρόσωπο τους όταν  ανακοινώνεις την επίτευξη ενός στόχου σου!

Θα μου πεις  είναι και κάποιοι που κρύβονται τόσο καλά πίσω από ένα «καλοσυνάτο» προσωπείο…. που χρειάζεται αρκετός καιρός για να καταλάβεις τα πραγματικά τους αισθήματα και σε πολλές περιπτώσεις, πριν προλάβεις να αντιδράσεις, έχουν κάνει ήδη την «ζημιά» τους!

Τι γίνετε με δαύτους;

Δεν έχω λογική απάντηση να σου δώσω, διότι μόνο ο ‘Υψιστος  ξέρει τι έχουμε στο μυαλό και τι πραγματικά κρύβουμε στην καρδιά μας!

Θα σου πω όμως τι κάνω εγώ, σε αυτή την περίπτωση και έχει γίνει πλέον κανόνας στην ζωή μου!  

'Ανθρωπος  που θα με πάρει τηλέφωνο, πρώτος το πρωί και θα πάει στράφι όλη η μέρα ή θα με ρωτήσει για κάποια δουλειά, σχέση ή οτιδήποτε άλλο ευχάριστο συμβαίνει στην ζωή μου, το οποίο θα στραβώσει ξαφνικά και αναίτια εκεί που πήγαινε μια χαρά…..

Τον απομακρύνω αμέσως με συνοπτικές διαδικασίες!!!!

Χωρίς δεύτερη κουβέντα!!!

Και μην φανταστείς ότι είναι  θέμα πρόληψης...

Απλά καταλαβαίνω αμέσως πόσο αρνητικός είναι απέναντι μου, για να μου φέρνει τέτοια αναποδιά και τόση ατυχία, που να διαλύονται όλα, αμέσως μόλις το μαθαίνει! 

Υπήρξαν βέβαια φορές που αναρωτήθηκα  «μήπως είναι άδικο που σκέφτομαι έτσι και κάνω λάθος;»…

'Ομως πολύ σύντομα, αποδείχτηκε πως το άδικο ήταν για μένα που δεν τους είχα παραγκωνίσει  νωρίτερα!!!

Ισως επειδή πιστεύω ακράδαντα στον Θεό, όλο αυτό να είναι ένας τρόπος  «ειδοποίησης» για να προφυλαχτώ  από αυτού του είδους τα άτομα που μόνο μπερδέματα και προβλήματα δημιουργούν εξ αιτίας μιας ανόητης και παράλογης  ζήλειας!     

Μπορεί τώρα εσύ να χαμογελάς που το διαβάζεις και να αναλογίζεσαι….. 

«Μα είναι δυνατόν;»…..

Είναι, δεν είναι….

Υστερα από άπειρα τσεκαρίσματα….

Για μένα, πλέον  αποτελεί αλάνθαστη «συνταγή» που την  ακολουθώ κατά γράμμα, «ξεριζώνοντας» γρήγορα  από την ζωή μου οτιδήποτε αρνητικό υπάρχει στην ατμόσφαιρα και με αναγκάζει να κάνω άσχημες σκέψεις, που δεν θέλω!   

Γιατί αυτή είναι η χειρότερη διαδικασία που «φθείρει» ανεπανόρθωτα την ψυχή και δεν μπορεί να ηρεμήσει…να γαληνέψει για να «δεχτεί» όλους εκείνους που την κάνουν να «χαμογελάει»!

Και οφείλουμε φέτος να αφήσουμε «χώρο» για αυτούς τους ανθρώπους που θα θελήσουν να μας πλησιάσουν φέρνοντας μαζί τους, περισσότερη χαρά και ελπίδα στην καθημερινότητά μας!

Να τους καλοδεχτούμε απαλλαγμένοι από «βαρίδια» και άσχημες εμπειρίες που θα γίνουν τροχοπέδη στην σχέση μας!

Κανένα «φωτεινό» πλάσμα δεν θα δεχτεί να βιώσει το δικό μας «σκοτάδι»!....

Αν δεν μπορέσει να το διώξει με τον ερχομό του…θα φύγει το ίδιο!

Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν γίνεται  να πληρώνουν παλιούς λογαριασμούς, άσχετοι άνθρωποι  που εμφανίζονται πρώτη φορά μπροστά μας γιατί εμείς δεν έχουμε πετάξει ακόμα εκείνα τα άχρηστα «τεφτέρια» του παρελθόντος!

Όλοι έχουμε βιώσει άσχημες εμπειρίες από τις οποίες έχουμε πληγωθεί…

Αλλά δεν περιμένουμε τον καλό άνθρωπο να απολογηθεί γι’ αυτές!   

Ούτε του φορτώνουμε όλες τις αμαρτίες αυτού του κόσμου γιατί η υπομονή, η ευγένεια και η μετριοπάθεια για τις οποίες διακρίνεται, μας βολεύουν να βγάλουμε σε αυτόν,  τα δικά μας απωθημένα!.....

Ο καλός είναι πάντα υπερήφανος και αξιοπρεπής γι’ αυτό  δεν παραμένει ούτε δέχεται να βιώσει  «αρρωστημένες» καταστάσεις!

Ετσι λοιπόν, αυτά τα άτομα να τα προσέχετε και να τα φροντίζετε!

Να μην τεστάρετε την υπομονή τους γιατί όταν αποφασίσουν να φύγουν…φεύγουν για πάντα!

Να εκτιμάτε την δοτικότητα τους  και να «επιστρέφετε» την καλοσύνη που σας δείχνουν!

Είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε για όσους «κουβαλάνε» μέσα τους το θετικό, το χαρμόσυνο, το ιδεώδες και το προσφέρουν με τόση ευκολία  από την καρδιά τους! 

Αποφασίστε να μην χάσετε την νέα χρονιά το "σπάνιο" και το "πολύτιμο"! 

Μην «ξοδευτείτε» άδικα από εδώ και από εκεί και δώστε χρόνο στον εαυτό σας να το περιμένει, να το προσμένει και να το επιθυμεί τόσο πολύ,  που να μην του αφήνει άλλη επιλογή…. από το να εμφανιστεί!!!

Μόνο έτσι θα γίνουν οι ευχές πραγματικότητα!

Προετοιμαστείτε κατάλληλα και….

«Ανοίξτε» την καρδιά σας δείχνοντας  ευγνωμοσύνη για αυτά που έχετε!….

Χαρά, για ότι σας κάνει να χαμογελάτε!…..

Ελπίδα, για όσα περιμένετε!.....

Συμπαράσταση για όσους την έχουν ανάγκη!....

Προσδοκία, για όσα ονειρεύεστε!......

Δύναμη, για κείνα που ποθείτε και τέλος....

Αγάπη!!!!

Μπόλικη αγάπη  για όσους έχετε επιλέξει να βρίσκονται πλάι σας!

Χαρίστε την απλόχερα και να είστε σίγουροι πως θα  σας επιστραφεί στο πολλαπλάσιο βάζοντας τις βάσεις για  έναν χαρούμενο και ευτυχισμένο χρόνο!!!!


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου